fbpx

Иновация за хората. Нашата история

Нашата история, започна с един човек.

Един човек и една идея.

До 2015 г. адвокат Любен Димитров вече имаше дългогодишен опит в адвокатско дружество „Николова, Димитров и партньори“ и познаваше отблизо всички процеси, които протичат в рамките на адвокатската дейност.

Той забеляза един основен проблем, който съществува и до днес в стандартните кантори – затруднения достъп до адвокатски услуги.

За да се осъществи среща с адвокат, е необходимо запазване на час (удобен и за адвоката, и за клиента), който може да е след седмици, посещение на място в офиса (често е възпрепятствано в последния момент или пък пристигането точно в уговорения час е невъзможно, например поради извънреден трафик или забавяне на делата в съда), който може да е на неудобна локация – дори в друг град, и това е едва началото на процеса на получаване на силно нужното правно съдействие – нерядко следват скъпи и бавни процедури. Освен организационните проблеми, има и по-съществени – не е изключение хипотезата нужда от адвокат да имат и много български и чуждестранни граждани, които са изправени пред правен проблем на територията на страната, но живеят постоянно извън нея. В този случай, освен ако не се приберат в България, те на практика са лишени от възможността да използват адвокатски услуги.

Всичко това често води до ненужно забавяне и пропускане на възможност проблемите, пред които хората се изправят, да бъдат решени своевременно. И нещо повече – до неприемлива ситуация, която може да повлияе на цяла една човешка съдба.

 

Какво беше решението на Любен?

На пръв поглед просто – да пренесе традиционната адвокатска кантора в дигиталното пространство, за да даде всеобщ достъп до бърза юридическа помощ, независимо от мястото, в което човек се намира.

Глобализацията, навлизането на нови технологии и появата на множество средства и канали за дистанционна комуникация в световен мащаб даваха необходимата възможност за предоставянето на услуги онлайн.

Но се оказа, че не е толкова лесно.

Какви бяха трудностите?

По пътя към реализиране на идеята си адвокат Димитров се изправи пред редица трудности.

Първото препятствие, което се изпречи пред него, бе наложеното в обществото консервативно мнение, че адвокатските услуги се предоставят само по традиционния начин – на място в кантората на юриста.

И нещо по-лошо – съществуваше (и все още съществува) всеобща липса на доверие към адвокатската професия, която допълнително прави трудно вземането на решение от страна на клиентите да използват тези услуги изцяло дистанционно.

А най-накрая се оказа, че Любен сякаш е изпреварил времето си. През 2014 г. пазаруването и ползването на услуги онлайн все още не бе масова практика в обществото.

Какъв беше начинът да се преодолеят?

Въпреки трудностите, адвокат Димитров не изостави вярата си, че бъдещето не само на адвокатската, но и на всички дейности е все повече в дигиталното пространство. Макар и със забавяне, той стартира реализацията на своя проект през 2016 г., като създаде първата платформа за онлайн юридически консултации.

В началото бе важно да се избере услуга, която да е нужна, лесна за употреба и позната, за да се преодолее недоверието и да се даде възможност за масов достъп.

Любен се спря на широко разпространените консултации. Те са познати и със сравнително ниска стойност. Представляват важна и необходима част от адвокатската дейност, която дава възможност на клиентите да тестват по полезен за тях начин новаторския подход на предоставяне на юридическо съдействие. Младият правист ги извършваше  бързо, съвестно и компетентно. Хората наистина получаваха помощта, от която се нуждаеха.

Резултатът беше налице. Новата услуга допадна на клиентите и макар в началото те да не бяха много, тяхната обратна връзка бе изключително положителна.

Встъпването в дигиталното пространство на един адвокат бе едва първата крачка

Предприе се и разширяване на предоставяните онлайн услуги. Воден от вярата си, че правото най-вече трябва да помага на нуждаещите се, Любен разработи специални пакети за проверка на имот преди покупка. Те са ориентирани изцяло към защита на купувачите. Адвокат Димитров специализира в областта на недвижимите имоти и в практиката си бе установил, че обичайно при сделките с имоти в целия процес няма нито една страна, която да се грижи за техните интереси. Оказа се, че иновативният подход, който поставя човека в центъра на услугата, има смисъл. Проверката на имот и към настоящия момент няма аналог на пазара и е сред нашите най-успешните проекти.

Това беше началото, а сега обхватът на онлайн услугите ни се разпростира върху всяка адвокатска дейност.

Постоянно подобряваме и своята интернет страница на база обратната връзка, която получаваме от стотиците си клиенти. Колкото и да е трудно, никога не спираме да работим в посока улесняване достъпа до услугите ни за онези, които ни се доверяват. Вече можете да достигнете до нас през множество канали – имейл, Skype, WhatsApp, Facebook Messenger – по всеки начин, който е удобен за Вас.

Или иначе казано – от онзи момент, в който на Любен му хрумна идеята да дигитализира консервативната адвокатска професия, досега се развихме много.

Резултатът е платформата Praven Konsultant, която дава възможност за изцяло дистанционна комуникация при предоставянето на всички видове адвокатски услуги. Тя ни позволява да подадем ръка на множество клиенти, намиращи се във всички точки на страната и дори извън нейната територия.

Направихме го с усърдна работа, неотклонна вяра в чисто човешката мисия да помагаме на нуждаещите се и въпреки трудностите.

Направихме го, защото нашата история е посветена на хората.

 

Нашата мисия, визия и цели

В нашата мисия е да обърнем негативната представа за адвокатите. Правим го чрез личен контакт, искреност и човешко отношение. Борим се дори с онези казуси, за които на пръв поглед няма решение. Но никога не бихме поели задача само заради парите, ако знаем, че нямаме шанс да постигнем желания от клиента резултат.

Целта ни е да бъдем лидер в пазара на правната и консултантска помощ. Ще го постигнем като предлагаме нови решения и възможности, базирани на нуждите на клиентите и желанието ни максимално да улесним достъпа им до качествено юридическо съдействие. Търсим иновативността и нестандартните решения не само при решаването на проблемите на онези, които са ни се доверили, но и при формата на предлаганите от нас услуги.

При работата с нас може да се разчита на пълна отдаденост, прозрачност, конфиденциалност и честност.

Защото това се очаква от всеки човек.

 

Мотото на PravenKonsultant е „Първо хора, после адвокати“

За нас това означава, че:

Първо за нас всеки, потърсил ни, е човек, после клиент.

Първо сме искрени, след това сме професионалисти

Първо виждаме всеки случай като житейска ситуация, после като юридически казус.

Първо искаме да помогнем, после да изкараме пари.

Първо идва удовлетворението от доволния клиент, после – от личното постижение.

Първо слушаме, после говорим.

Добър екип. Добри резултати.

Любен Димитров
Основател и СЕО

Соня Антонова
Управляващ съдружник

Ивайло Маринов
адвокат

Сабина Михайлова
Адвокатски сътрудник
+
Росен Петров
Административен сътрудник
Диляна Пискова
Маркетинг директор
Грета Овчарова
Офис мениджър
Даниела Сабахи
Счетоводител

Такси и политика при определяне на хонорари

Определне спецификата и сложността на казуса

Отчитане на действията необходими за постигане на желания от клиента резутат

Отчитане на действията необходими за постигане на желания от клиента резутат

Материален интерес

Прозрачност

*Адвокатска кантора Леге Адвайзъри спазва установените с Наредба №1 от 9 юли 2004г., минимални размери на адвокатските възнаграждения.

Нашият опит

Очаквайте скоро

Абсолютно адекватно и навременно обаждане, изключително професионално ме консултираха и помогнаха да изляза от ситуацията която имах!Благодаря на екипа Ви !

Николай

Изключително съм доволна от професионализма, доброто отношение и съпричастността, проявени към моя казус!

Т.Радева

Благодаря за първоначалните насоки, които ми дадохте. Консултацията ми беше много полезна.https://pravenkonsultant.com/produkt/konsultatsia-po-telefona/

Герасим Илиев

Много съм ви благодарна и аз, и съпругът ми. Вие ни спасихте имота!

сем. Гочеви

Otzivchivi,korektni s tochniq otgovor po vseki kazus, obrushtam se kum tqh nevednuj!

Vlado K.

Благодаря за професионалното отношение. Препоръчвам на всеки, който желае да се разведе, но има не среща пълно разбиране от страна на съпруга си. Адвокатите подходиха изключително професионално, проведоха разговор с мен и със съпруга ми и ни съдействаха да се споразумеем и да се разведем по взаимно съгласние.

Милена Петкова

Изключително бързи и коректни. Рядко се срещат толкова добри и томни професионалисти! Препоръчвам на 100%!

Симеон Сапунджиев (потвърден клиент)